Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty s makovou nebo povidlovou náplní. (celý recept)
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty s makovou nebo povidlovou náplní. Posypané moučkovým cukrem budou chutnat hlav...
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty s makovou nebo povidlovou náplní. Posypané moučkovým cukrem budou chutnat hlavně ke kávě, dětem k nim můžeme uvařit kakao.
Do velké mísy nasypeme mouku a uděláme do ní důlek. Do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme chvíli na teplém místě.
Když kvásek vzejde, smícháme ho s moukou a přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, cukr, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Důkladně uhněteme hladké těsto a znovu necháme v teple kynout.
Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, cukru a trochy mléka.
Z vykynutého těsta oddělíme jednotlivé kousky, každý rozválíme a naplníme tavarohovou náplní. Hotové buchty skládáme do vymazaného pekáče, potřeme ze stran olejem a přitiskneme je těsně k sobě.
Plný pekáč dáme do předehřáté trouby, povrch buchet polijeme rozpuštěným máslem a pečeme asi půl hodiny dozlatova.
Pak pekáč vyjmeme a jednotlivé buchty oddělíme, posypeme moučkovým cukrem do kterého jsme přidali vanilkový cukr a necháme vychladnout.