Nejprve připravíme kvásek: Do mísy přidáme 50 ml mléka, rozdrobíme droždí a přidáme lžíci cukru krupice. Promícháme a necháme kynout na teplém místě.
Změklé, chvíli odstavené máslo setřeme se žloutky do pěny. Vmícháme mouku a přidáme špetku soli. Dolijeme zbylé mléko. Nakonec do těsta přidáme vzešlý kvásek. Těsto vypracujeme do vláčné podoby a zapracujeme do něj kandované ovoce. Přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme po dobu jedné hodiny kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto dáme na předem připravený pomoučněný vál. Oddělujeme na jednotlivé kousky, které vyválíme na drobné válečky, stočíme je do spirálovitého tvaru.
Pečivo rozložíme na předem připravený plech, necháme na půl hodiny vykynout, následně jej potřeme rozšlehaným vejcem a dáváme na do trouby. Doba pečení se liší, pečeme do růžova. Foto: Facebook.com