Recept Tradiční jidáše

Detail receptu na jídlo Tradiční jidáše. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Tradiční jidáše

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše.

Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše....

Nejprve připravíme kvásek: Do mísy přidáme 50 ml mléka, rozdrobíme droždí a přidáme lžíci cukru krupice. Promícháme a necháme kynout na teplém místě.

Změklé, chvíli odstavené máslo setřeme se žloutky do pěny. Vmícháme mouku a přidáme špetku soli. Dolijeme zbylé mléko. Nakonec do těsta přidáme vzešlý kvásek. Těsto vypracujeme do vláčné podoby a zapracujeme do něj kandované ovoce. Přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme po dobu jedné hodiny kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto dáme na předem připravený pomoučněný vál. Oddělujeme na jednotlivé kousky, které vyválíme na drobné válečky, stočíme je do spirálovitého tvaru.

Pečivo rozložíme na předem připravený plech, necháme na půl hodiny vykynout, následně jej potřeme rozšlehaným vejcem a dáváme na do trouby. Doba pečení se liší, pečeme do růžova. Foto: Facebook.com

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Tradiční jidáše


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Tradiční jidáše

Ingredience receptu Tradiční jidáše

1 čerstvé vejce
125 ml mléka
250 g hladké mouky
Půl lžíce krupicového cukru
1 kostku droždí
60 g másla
Půl hrstě kandovaného ovoce
Špetka soli
Jemně nastrouhaná citronová kůra

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Velikonoce
Hledat podobné recepty jako Tradiční jidáše

Podobné recepty jako Tradiční jidáše


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů