Sdílet:

Trdelník recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kdo by neznal trdelník? Oblíbená staročeská pochoutka na trzích a zábavných akcích.
Zkusme si ho udělat sami doma.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 polévkových lžic cukr - skořicový
  • olej (vejce)
  • 2 ks vajíčka
  • 42 g droždí
  • 250 ml polotučné mléko
  • 500 g mouka - polohrubá
  • 3 polévkové lžíce moučkový cukr
  • 80 g tuk


Způsob přípravy

Kdo by neznal trdelník? Oblíbená staročeská pochoutka na trzích a zábavných akcích. Zkusme si ho udělat sami doma. Uvidíte, že to zvládnete. Nejdříve si uděláme kvásek. Dáme si do hrníčku rozdrobené droždí a posypeme maličko cukrem. Přidáme asi lžíci mléka a zamícháme. Čekáme až bude hotový kvásek. Do mísy si nasypeme mouku, cukr a vyklepneme vajíčka. Přidáme tuk. Přilijeme mléko a dáme kvásek. Promícháme a vytvoříme těsto. Teď bude těsto půl hodiny odpočívat, někde v teple.

Mezi tím si do mísy nasypeme skořicový cukr a rozšleháme si v jiné misce vajíčko. Potom si na silikonovém vále rozválíme vykynuté těsto. Rádýlkem nakrájíme na proužky. Proužky otočíme kolem trubiček např. na kremrole. Zapneme si troubu na 180°C. Mašlovačkou potřeme trdelník olejem (nebo vajíčkem). Potom ho ponoříme do skořicového cukru a dáme péci zhruba na 8 minut. Hotové sundáme a můžeme servírovat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Trdelník recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Trdelník.
Hledat podobné recepty na internetu jako Trdelník

Kde najít informace



×