Kdo by neznal trdelník? Oblíbená staročeská pochoutka na trzích a zábavných akcích.
Zkusme si ho udělat sami doma. (celý recept)
Kdo by neznal trdelník? Oblíbená staročeská pochoutka na trzích a zábavných akcích.
Zkusme si ho udělat sami doma. Uvidíte, že to zvládnete.
Nejdříve si uděláme kvásek. Dáme si do hrníčku rozdrobené...
Kdo by neznal trdelník? Oblíbená staročeská pochoutka na trzích a zábavných akcích.
Zkusme si ho udělat sami doma. Uvidíte, že to zvládnete.
Nejdříve si uděláme kvásek. Dáme si do hrníčku rozdrobené droždí a posypeme maličko cukrem. Přidáme asi lžíci mléka a zamícháme. Čekáme až bude hotový kvásek.
Do mísy si nasypeme mouku, cukr a vyklepneme vajíčka. Přidáme tuk. Přilijeme mléko a dáme kvásek. Promícháme a vytvoříme těsto.
Teď bude těsto půl hodiny odpočívat, někde v teple.
Mezi tím si do mísy nasypeme skořicový cukr a rozšleháme si v jiné misce vajíčko.
Potom si na silikonovém vále rozválíme vykynuté těsto.
Rádýlkem nakrájíme na proužky. Proužky otočíme kolem trubiček např. na kremrole.
Zapneme si troubu na 180°C. Mašlovačkou potřeme trdelník olejem (nebo vajíčkem).
Potom ho ponoříme do skořicového cukru a dáme péci zhruba na 8 minut.
Hotové sundáme a můžeme servírovat.