Třešňová marmeláda recept
Třešňová marmeláda je velmi jednoduchá. Mimo třešňovou sezónu se vám bude hodit jako náplň do ovocných knedlíků, na lívance a palačinky nebo k pečení koláčů a buchet.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kg vypeckovaných třešní
- 1 Gelfix extra
- 1 kg cukru krupice
Způsob přípravy
Třešně rozemeleme na masovém strojku na kaši. V širokém kastrole je promícháme se čtyřmi lžícemi cukru krupice ve kterém jsme rozmíchali Gelfix extra. Za stálého míchání směs přivedeme k varu a vaříme asi dvě minuty.
Po této době přidáme všechen ostatní cukr, znovu promícháme, a opět marmeládu vaříme za stálého míchání asi 5 až 10 minut, až se třešně úplně rozvaří.
Hotovou marmeládu plníme za horka do sterilizovaných sklenic. Sklenice zavíčkujeme a do vychladnutí je otočíme dnem vzhůru.
Třešňovou marmeládu skladujeme na suchém a chladném místě.