Třešňová polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tuto letní a velmi snadnou polévku ocení všichni fanoušci drobného ovoce s peckou. Když je úroda třešní bohatá a kuchařky neví co s jeho přebytky, je tato polévka skvělým řešením. Moc dobře chutná, osvěží a navíc krásně vypadá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g zralých třešní
  • 500 ml vody
  • 125 ml bílého vína
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • cukr na dochucení


Způsob přípravy

Třešně omyjeme, vypeckujeme a několik jich uložíme stranou. V hrnci svaříme vodu s přibližně polévkovou lžící cukru (pokud ovoce nebude příliš sladké, lze přidat více sladidla). Do hrnce přidáme třešně a asi 10 minut je vaříme těsně pod bodem varu.

Ovoce následně přecedíme přes velké síto a propasírujeme. Zachycenou šťávu vrátíme do hrnce, kde ji znovu přivedeme k varu. Škrobovou moučku rozmícháme ve víně a za stálého míchání ji vlijeme do horké polévky. Opět necháme přejít varem, polévku odstavíme a servírujeme vychlazenou.

Polévku na talíři ozdobíme několika půlkami třešní, které jsme si na začátku odložili stranou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Třešňová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Třešňová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu třešňová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Třešňová polévka

Kde najít informace



×