Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemají konkurenci, ale za vyzkoušení stojí i další recepty, třeba ten z Ameriky na trhané maso s vlastním barbecue omáčkou. Je tak skvělý, že si určitě zaslouží místo na vašem grilovacího repertoáru. (celý recept)
Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemají konkurenci, ale za vyzkoušení stojí i další recepty, třeba ten z Ameriky na t...
Nejprve přijde na řadu příprava barbecue omáčky. Všechny ingredience dáme do menšího kastrůlku a chvíli je prohřejeme, aby se chutě propojily.
V míse smícháme přísady na domácí grilovací koření a maso v něm ze všech stran obalíme. Pak ho uložíme do chladu, ideálně do druhého dne.
Zbylé koření zalijeme trochou octa, oleje a přidáme na proužky nakrájenou cibuli - tím vznikne marináda. Nyní přijde na řadu práce s grilem. Rozpalte ho a přidejte v alobalu zabalené dřevěné štěpky. Jakmile začnou čmoudit, stáhněte plynový gril. Kdo má gril na dřevo, je třeba maso grilovat nepřímo, tedy uhlíky odhrnout na jednu stranu a maso položit na druhou.
Maso umístíme na rošt a necháme ho asi 4 - 6 hodin grilovat. Nezapomínáme přitom na výměnu štěpek v alobalu. Ty je třeba měnit každou hodinu a při tomto úkonu maso vždy potřeme marinádou s cibulí.
Jakmile jde maso oddělovat po vláknech, je dopečeno. Po vyndání z grilu ho necháme ještě 15 minut odpočinout a pak ho vidličkou roztrháme. Pečivo - bulky nebo housky rozřízneme napůl, naplníme je masem, pokapeme bbq omáčkou, přidáme nakládané okurky a další ingredience dle vlastních preferencí, pečivo přiklopíme a můžeme podávat.