recepty

Trhanec


Trhanec je skvělý dezert, ale také hlavní chod zvláště pro milovníky sladkých jídel. Je to oblíbené jídlo návštěvníků rakouských Alp. Ve zdejších hotelích ho určitě najdete na jídelním lístku. Ale je tak jednoduchý, že si ho klidně připravíte i doma...
(celý recept)

Trhanec je skvělý dezert, ale také hlavní chod zvláště pro milovníky sladkých jídel. Je to oblíbené jídlo návštěvníků rakouských Alp. Ve zdejších hotelích ho určitě najdete na jídelním lístku. Ale je...

Ingredience receptu

  • 4 jablka
  • 1 lžíce hrozinek
  • 4 vejce
  • 4 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • 100 ml sladké smetany
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vanilinový cukr
  • 2 lžíce moučkového cukru-podle chuti

Způsob přípravy

Hrozinky namočíme na půl hodiny do vlažné vody. V míse ušleháme žloutky se smetanou, mlékem, vanilinovým cukrem a moukou na hladké palačinkové těsto. V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků,opatrně ho přidáme do těsta a zlehka promícháme .

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. jablka oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Vhodíme je na máslo a krátce je ze všech stran opečeme. Ke konci přidáme rozinky a společně ještě prohřejeme.

Ve vyšší pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něj nalijeme těsto. Mělo by mít tloušťku asi 1,5 až 3 cm. Na mírném plameni trhanec pečeme dozlatova, pak ho opatrně obrátíme a stejně tak pečeme druhou stranu.

Hotový trhanec roztrháme na menší kusy a polijeme horkým ovocem. Podle chuti ho ještě můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Trhanec.
Hledat podobné recepty na internetu jako Trhanec

Naši partneři