Tukožroutská polévka recept
Tukožroutská polévka je přímo nabitá vitamíny a minerály. Našemu organizmu jen prospěje když ji občas zařadíme do jídelníčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 3 bílé cibule
- 350 g mrkve
- 150 g naložených oloupaných rajčat
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 1 zelená paprika
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Zelí nakrájíme na proužky, slejně tak i papriku zbavenou semen. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule si nakrájíme na tenčí kolečka. Všechnu tuto zeleninu nasypeme do většího hrnce a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená.
Polévku přivedeme k varu a na mírném ohni ji zvolna vaříme asi 10 minut, pak do ní přídáme pokrájená rajčata a zeleninový vývar. V hrnci přikrytém pokličkou zvolna dál vaříme polévku tak dlouho, až je všechna zelenina měkká.
Nakonec, je-li třeba, dochutíme ji solí a pepřem.