Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady jsou lehce dostupné a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte. (celý recept)
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady jsou lehce dostupné a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte.
Cizrnu (ne...
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady jsou lehce dostupné a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte.
Cizrnu (neboli římský hrách) je dobré namočit přes noc do studené vody.
Druhý den ji propláchneme v čisté vodě a s cibulí nakrájenou nadrobno dáme ve velkém hrnci vařit v 1 litru vody. Vaříme zvolna asi 15 minut.
Do pánve s rozpáleným olejem vložíme hovězí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a opečeme zvolna po všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a zelenou petržel.
Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, nakrájený celer, artyčoky a mrkev. Všechno důkladně promícháme a dusíme 5 minut.
Podušenou směs přidáme do hrnce s cizrnou a vše přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě zvolna dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, důkladně promícháme a dusíme dalších 30 minut.
Do guláše teď přidáme hrášek a koriandr a vše ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové.