Nabídka
Přidej
recepty

Tuťáková Poke Bowl Ahi


Už jste někdy měli Poke? Vyzkoušejte tuto havajskou verzi delikátního rybího salátu. Čerstvá ryba a plno zdravých surovin. Ryby jsou nejčastěji pouze marinované v sojové a octové omáčce se sezamovým olejem. Přidáním ostatních ingrediencí si připravíte vydatné a zdravé jídlo za pár minut.
(celý recept)

Už jste někdy měli Poke? Vyzkoušejte tuto havajskou verzi delikátního rybího salátu. Čerstvá ryba a plno zdravých surovin. Ryby jsou nejčastěji pouze marinované v sojové a octové omáčce se sezamovým o...

Ingredience receptu

  • 45 dkg libového čerstvého tuňáka nakrájeného na kostky cca 1 cm
  • ¼ šálku sojové omáčky
  • 1 čajová lžička rýžového octa
  • 1 ½ čajové lžičky sezamového oleje
  • ¾ lžičky drceného červeného pepře
  • ⅓ šálek nakrájené jarní cibulky
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 2 šálky hnědé rýže nebo jasmínové rýže, vařené
  • 2 šálky zeleného salátu
  • 1 avokádo
  • 1 mrkev nakrájená na tenké plátky
  • Sušená mořská řasa
  • Krabí maso
  • Furikate
  • Togarashi
  • 1 nakrájená okurka na nudličky

Způsob přípravy

Umyjte rýži pod tekoucí vodou a vařte ji podle pokynů výrobce. Uvařenou rýži nechte vychladnout v misce.

Nakrájeného tuňáka na cca 1 cm kostičky vložte do misky a marinujte ho v sojové omáčce, rýžovém octu a sezamovém oleji. Zasypte drceným červeným pepřem a sezamovými semínky a nechte chvilku marinovat.

Tuňáka hned podávejte nebo před podáním zakryjte v chladničce až 2 hodiny. Před podáváním ho promíchejte v omáčce.

Do servírovacích misek na dno dejte rýži zakápněte sojovou omáčkou a rýžovým octem. Podel misky naskládejte na hromádky tuňáka, salát a zalijte zálivkou. Nakonec přidejte ostatní suroviny.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Ryby

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tuťáková Poke Bowl Ahi.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tuťáková poke bowl ahi .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tuťáková Poke Bowl Ahi

Naši partneři