Už jste někdy měli Poke? Vyzkoušejte tuto havajskou verzi delikátního rybího salátu. Čerstvá ryba a plno zdravých surovin. Ryby jsou nejčastěji pouze marinované v sojové a octové omáčce se sezamovým olejem. Přidáním ostatních ingrediencí si připravíte vydatné a zdravé jídlo za pár minut. (celý recept)
Už jste někdy měli Poke? Vyzkoušejte tuto havajskou verzi delikátního rybího salátu. Čerstvá ryba a plno zdravých surovin. Ryby jsou nejčastěji pouze marinované v sojové a octové omáčce se sezamovým o...
45 dkg libového čerstvého tuňáka nakrájeného na kostky cca 1 cm
¼ šálku sojové omáčky
1 čajová lžička rýžového octa
1 ½ čajové lžičky sezamového oleje
¾ lžičky drceného červeného pepře
⅓ šálek nakrájené jarní cibulky
2 lžičky sezamových semínek
2 šálky hnědé rýže nebo jasmínové rýže, vařené
2 šálky zeleného salátu
1 avokádo
1 mrkev nakrájená na tenké plátky
Sušená mořská řasa
Krabí maso
Furikate
Togarashi
1 nakrájená okurka na nudličky
Způsob přípravy
Umyjte rýži pod tekoucí vodou a vařte ji podle pokynů výrobce. Uvařenou rýži nechte vychladnout v misce.
Nakrájeného tuňáka na cca 1 cm kostičky vložte do misky a marinujte ho v sojové omáčce, rýžovém octu a sezamovém oleji. Zasypte drceným červeným pepřem a sezamovými semínky a nechte chvilku marinovat.
Tuňáka hned podávejte nebo před podáním zakryjte v chladničce až 2 hodiny. Před podáváním ho promíchejte v omáčce.
Do servírovacích misek na dno dejte rýži zakápněte sojovou omáčkou a rýžovým octem. Podel misky naskládejte na hromádky tuňáka, salát a zalijte zálivkou. Nakonec přidejte ostatní suroviny.