Tvarohová bábovka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

U bábovky bývá ten problém, že je suchá a strávníky při konzumaci lehce dusí. To však není případ této tvarohové varianty, která je báječně vláčná. A když ji po vyklepnutí z formy ještě horkou na několika místech propíchnete špejlí, krásně udrží tvar a neklesne.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g másla nebo rostlinného tuku
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 ml mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 středně velká vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 50 špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka nebo strouhaný kokos na vysypání formy
  • moučkový cukr na ozdobu


Způsob přípravy

Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme měkký tvaroh, vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme vařečkou do těsta.

Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Těsto vlijeme do formy a dáme péct. Trvat to bude přibližně 40 minut. Zda je bábovka hotová, zjistíme za pomoci špejle, kterou zapíchneme do těsta. Pokud ji vytáhneme čistou, je dezert hotový.

Bábovku lze ozdobit sypaným moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tvarohová bábovka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tvarohová bábovka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tvarohová bábovka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tvarohová bábovka

Kde najít informace



×