Tvarohová bábovka recept
Tvarohová bábovka je vláčná a jemná. Zkuste ji tentokrát místo té klasické. Je to příjemná změna.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 250 g jemného plnotučného tvarohu
- 3 vejce
- 210 g cukru krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 lžíce rozinek
- 1 citron
- 100 g másla
- 80 g Hery
- sůl
- rostlinný olej na vymazání formy
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem a Herou ušleháme ve šlehači do hladkého krému, Pak postupně za stálého šlehání přidáváme tvaroh, rozinky a lžičku nastrouhané citronové kůry.
Nyní do těsta přimícháme mouku,ve které jsme předtím rozmíchali prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec zvolna vmícháme tuhý sníh z bílků.
Hotové těsto rozprostřeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě bábovku pečeme 45 až 60 minut. Před koncem pečení doprostřed bábovky píchneme špejlí a pokud ji vytáhneme čistou, vyndáme formu z trouby.
Téměř vychladlou bábovku vyklopíme z formy a před podáváním ji můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.