Tvarohová bábovka bez lepku chutná stejně jako ta z pšeničné mouky. Je vláčná a třeba při nedělní snídani s ní určitě zabodujete.
Foto: Wikimedia.org (celý recept)
Tvarohová bábovka bez lepku chutná stejně jako ta z pšeničné mouky. Je vláčná a třeba při nedělní snídani s ní určitě zabodujete.
Foto: Wikimedia.org...
Změklý tuk (Hera, máslo apod.) ušleháme s cukrem ve šlehači. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a za stálého šlehání ji postupně také vysypeme do šlehače. Nakonec zvolna přidáme i měkký tvaroh a vejce.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Připravenou formu naplníme těstem a v předehřáté troubě pečeme bábovku 40 až 45 minut. Po této době do bábovky zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme suchou, je moučník upečený.
Po vyklepnutí bábovky z formy ji necháme vychladnout a před podáváním ji pocukrujeme moučkovým cukrem.