Tvarohový koláč s drobenkou recept
Tvarohový koláč s drobenkou je jednoduchý, vláčný a voní po citronech. Zkuste ho a uvidíte že se k němu budete stále vracet.
(celý recept)
Ingredience receptu
- drobenka:
- 500 g polohrubé mouky
- 300 g cukru krupice
- 200 g olivového oleje
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek
- náplň:
- 500 ml polotučného mléka
- 500 g jemného tvarohu
- 2 vejce
- 1 citron
- 150 g cukru moučka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse rukama smícháme všechny ingredience na drobenku a vytvoříme hrudkovitou směs. Ve druhé míse ušleháme tvaroh s mlékem, nastrouhanou citronovou kůrou, vejci a cukrem na hladkou kaši.
Vyšší plech vymažeme olejem a rozprostřeme na něj polovinu připravené drobenky. Na ni pak opatrně rozetřeme tvarohovou směs. Nakonec vše rovnoměrně posypeme zbytkem drobenky.
V předehřáté troubě pečeme koláč 35 až 50 minut dorůžova. Po vychladnutí ho opatrně nakrájíme.