Tvarohový krém do dortů recept
Upéct korpus na dort není až taková věda, ale čím ho naplnit? Kdo má raději lehčí dezerty a není fandou máslových krémů, pro toho je ideální volbou tvarohová pěna, která chutná velmi svěže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce želatiny
- 100 ml mléka
- 500 g měkkého tvarohu
- 80 g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce vaječného koňaku
- 250 ml smetany ke šlehání
Způsob přípravy
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. Poté ji krátce zahřejeme, aby se zcela rozpustila. Tvaroh smícháme s želatinou, cukrem krupice i vanilkovým cukrem, přidáme vaječný koňak a zjemníme ušlehanou šlehačkou.
Tvarohová pěna se skvěle hodí zejména do piškotových dortů. Korpus rozřízneme na dvě části. Spodní část potřeme větší vrstvou tvarohové pěny, poklademe čerstvým ovocem a spojíme s vrchním dílem.
Stěny dortu pomažeme zbylým krémem a dáme ztuhnout do lednice. Dort poté zdobíme ovocem, šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
Komentáře Tvarohový krém do dortů
Dobrý den jdu koupit ingredience a půjdu dělat můj první dort.dekuji za radu.