Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej. (celý recept)
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej.
Necháme vařit a to asi 3 minuty. Poté sundáme z plotny a necháváme stranou ...
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej.
Necháme vařit a to asi 3 minuty. Poté sundáme z plotny a necháváme stranou vychladnout.
Oloupané špekáčky rozřízneme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka.
Vezmeme 5 litrovou sklenici, do které naskládáme na spodek 1cm vrstvu této cibule, na to špekáčky a tak dále až po vršek. Do ní pak vlijeme připravený nálev, tak, aby nám tam nezůstaly žádné vzduchové bubliny. Plnou sklenici těsně uzavřeme.
Dáváme minimálně na týden uležet.