recepty

Utopenci


Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej...
(celý recept)

Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej. Necháme vařit a to asi 3 minuty. Poté sundáme z plotny a necháváme stranou ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 kg špekáčků
  • 120g soli
  • 3 bobkové listy
  • 1.75 kg cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1.25 l vody
  • 600 ml octa
  • 10 g cukru
  • chilli
  • 20 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření

Způsob přípravy

Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej. Necháme vařit a to asi 3 minuty. Poté sundáme z plotny a necháváme stranou vychladnout. Oloupané špekáčky rozřízneme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka. Vezmeme 5 litrovou sklenici, do které naskládáme na spodek 1cm vrstvu této cibule, na to špekáčky a tak dále až po vršek. Do ní pak vlijeme připravený nálev, tak, aby nám tam nezůstaly žádné vzduchové bubliny. Plnou sklenici těsně uzavřeme. Dáváme minimálně na týden uležet.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Utopenci.
Hledat podobné recepty na internetu jako Utopenci

Naši partneři