Uzené maso zapečené s bramborovou kaší recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Uzené maso zapečené s bramborovou kaší je jídlo připravené v jednom pekáči. Zkuste ho, a uvidíte že bude všem ohromně chutnat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g uzeného masa
  • 120 g tvrdého sýra (parmezán, gouda..)
  • 600 g brambor
  • 100 ml smetany
  • 1 vejce
  • 40 g másla
  • sůl
  • zelená petrželová nať
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na malé kostky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je zchladnout a oloupeme je. Potom je prolisujeme do mísy a přidáme k nim smetanu, vejce a máslo. Trochu osolíme a vše promícháme na hladkou kaši.

100 g sýra nakrájíme na drobné kostičky. Do olejem vymazaného pekáče na dno rozetřeme polovinu kaše. Posypeme ji uzeným masem, nadrobno nasekaným sýrem a jemně nasekanou petrželkou. Vše pak zakryjeme druhou polovinou kaše.

V předehřáté troubě zapékáme kaši asi 20 minut. Těsně před koncem ji posypeme nastrouhaným zbytkem tvrdého sýra. Když se začne rozpouštět, jídlo je hotové.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Uzené maso zapečené s bramborovou kaší recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu uzené maso zapečené bramborovou kaší .
Hledat podobné recepty na internetu jako Uzené maso zapečené s bramborovou kaší

Kde najít informace



×