Uzené maso zapečené s bramborovou kaší recept
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší je jídlo připravené v jednom pekáči. Zkuste ho, a uvidíte že bude všem ohromně chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g uzeného masa
- 120 g tvrdého sýra (parmezán, gouda..)
- 600 g brambor
- 100 ml smetany
- 1 vejce
- 40 g másla
- sůl
- zelená petrželová nať
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na malé kostky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je zchladnout a oloupeme je. Potom je prolisujeme do mísy a přidáme k nim smetanu, vejce a máslo. Trochu osolíme a vše promícháme na hladkou kaši.
100 g sýra nakrájíme na drobné kostičky. Do olejem vymazaného pekáče na dno rozetřeme polovinu kaše. Posypeme ji uzeným masem, nadrobno nasekaným sýrem a jemně nasekanou petrželkou. Vše pak zakryjeme druhou polovinou kaše.
V předehřáté troubě zapékáme kaši asi 20 minut. Těsně před koncem ji posypeme nastrouhaným zbytkem tvrdého sýra. Když se začne rozpouštět, jídlo je hotové.