recepty

Vánočka


Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ale máme rádi po celý rok...
(celý recept)

Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ale máme rádi po celý rok. Připravíme kvásek tím, že utřeme droždí s cukrem ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 15 dkg vepřového sádla
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 5 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 1 kg hladké mouky
  • 10 dkg oloupaných mandlí
  • 5 dkg másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 5 dkg droždí
  • 1 balení rozinek
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 1 dkg soli

Způsob přípravy

Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ale máme rádi po celý rok. Připravíme kvásek tím, že utřeme droždí s cukrem a mlékem, zaprášíme moukou a uložíme na teplé místo. Zatím v míse smícháme prosátou mouku, všechen tuk, cukr,mléko, natrouhaný muškátový oříšek, špetku soli a rozinky. Přidáme kvásek a vypracujeme tuhé těsto. Mísu překryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout. Pak rozdělíme těsto na 9 dílú a z každého vyválíme váleček. Ze všech 9 připravených válečků upleteme vánočku. Znovu necháme na teplém místě chvíli kynout. Vánočku potřeme rpzšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Vložíme do trouby na pečící papír a pečeme prvních 5 minut při teplotě 200 stupňů. Pak snížíme teplotu na 180 stupňů a dopečeme dozlatova. Hotovou vánočku posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vánočka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Vánočka

Naši partneři