Vánoční dýňový chléb recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Vánoční dýňový chléb je lahůdka třeba právě pro vánoční stůl. Jednoduchá a chuťově výjimečná.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g dýňového pyré
  • 50 g hnědého cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 hrnku nasekaných ořechů(vlašské,pekanové)
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 lžička mleté skořice


Způsob přípravy

Vánoční dýňový chléb je lahůdka třeba právě pro vánoční stůl. Jednoduchá a chuťově výjimečná. Připravíme si dýňové pyré uvařením 300 g dýně ve vodě do měkka a po slití přebytečné vody dýni rozmixujeme na kaši. Ve velké míse smícháme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, hřebíček, muškátový oříšek a skořici. V jiné míse smícháme olej, dýňové pyré a nasekané ořechy. Nyní obě směsi smícháme dohromady a vytvoříme tuhé těsto.

Vymažeme si formu a těsto do ní nalijeme. Chleba pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů asi hodinu a čtvrt. Párátkem vyzkoušíme, zda je chléb propečený a pak vyndáme formu z trouby a hotový bochníček vyklepneme a necháme vychladnout. Hotový chléb spotřebujeme nebo ho uložíme v obalu do mrazničky a v den spotřeby necháme rozmrazit při pokojové teplotě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vánoční dýňový chléb recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vánoční dýňový chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vánoční dýňový chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vánoční dýňový chléb

Kde najít informace



×