recepty

Vánoční marokánky


Křehké cizokrajné cukroví, které u nás zdomácnělo. Je to skvělé pohoštění ke kávě nebo na vánoční stůl...
(celý recept)

Křehké cizokrajné cukroví, které u nás zdomácnělo. Je to skvělé pohoštění ke kávě nebo na vánoční stůl. V hrnci, za stálého míchání, přivedeme cukr, mouku a máslo k varu a vaříme 5 minut. Odstaví...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 3 dkg hladké mouky
  • 8 dkg moučkového cukru
  • 2 dkg másla
  • 10 dkg nasekaných mandlí
  • 10 dkg rozinek
  • 2,5 dl mléka
  • 10 dkg umletých vlašských ořechů
  • špetka soli
  • 10 dkg kandované pomerančové a citronové kůry
  • 1 tabulka čokolády

Způsob přípravy

Křehké cizokrajné cukroví, které u nás zdomácnělo. Je to skvělé pohoštění ke kávě nebo na vánoční stůl. V hrnci, za stálého míchání, přivedeme cukr, mouku a máslo k varu a vaříme 5 minut. Odstavíme z plotny a zamícháme všechny ostatní přísady. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí klademe na tukem vymazaný plech pomocí lžičky malé hrudky směsi. V mírné troubě(180 stupňů) pečeme asi 20 minut. Vychladlé marokánky namáčíme do polevy, kterou připravíme rozpuštěním čokolády s trochou mléka a másla ve vodní lázni.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Cukroví

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vánoční marokánky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vánoční marokánky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vánoční marokánky

Naši partneři