recepty

Vařený chřest s holandskou omáčkou


Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm...
(celý recept)

Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 150 ml bílého vína
  • 500 g chřestu
  • sůl
  • bílý pepř
  • 50 ml masového vývaru
  • 1 bobkový list
  • pár kuliček nového koření
  • 3 žloutky
  • 100 g přepuštěného másla

Způsob přípravy

Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnatou část a oloupeme ho. Připravíme si vodní lázeň. V ní rozšleháme žloutky s vývarem, 50 ml vína, špetkou soli a pepře do zhoustnutí. Pak přidáme přepuštěné máslo a ušleháme omáčku. Do hrnce s vroucí vodou nalijeme zbytek vína, přidáme bobkový list a nové koření a krátce povaříme. Pak do vroucí vody vložíme chřest a vaříme ho 2 až 3 minuty. Vodu z chřestu slijeme a na talíři ho přelijeme holandskou omáčkou. Přidáme plátek citronu a porci ozdobíme zelenými bylinkami.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vařený chřest holandskou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vařený chřest s holandskou omáčkou

Naši partneři