Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm. (celý recept)
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm.
...
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm.
Chřest omyjeme, odstraníme dřevnatou část a oloupeme ho.
Připravíme si vodní lázeň. V ní rozšleháme žloutky s vývarem, 50 ml vína, špetkou soli a pepře do zhoustnutí.
Pak přidáme přepuštěné máslo a ušleháme omáčku.
Do hrnce s vroucí vodou nalijeme zbytek vína, přidáme bobkový list a nové koření a krátce povaříme. Pak do vroucí vody vložíme chřest a vaříme ho 2 až 3 minuty.
Vodu z chřestu slijeme a na talíři ho přelijeme holandskou omáčkou. Přidáme plátek citronu a porci ozdobíme zelenými bylinkami.