Vaječná pomazánka s celerem recept
Vaječná pomazánka s celerem je zejména o velikonocích, kdy máme dostatečné množství vajec uvařených natvrdo, výborný tip. Mažeme ji na plátky veky nebo bagety, můžeme ji podávat s tmavým chlebem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 2-3 lžíce majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 100 g másla
- 80 g celeru
- 80 g šunky
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Vaječná pomazánka s celerem je zejména o velikonocích, kdy máme dostatečné množství vajec uvařených natvrdo, výborný tip. Mažeme ji na plátky veky nebo bagety, můžeme ji podávat s tmavým chlebem. Je to chutné a zdravé jarní jídlo. Uvařená vejce oloupeme, bílky nakrájíme nadrobno. Žloutky utřeme v míse se změklým máslem a hořčicí do hladkého krému.
Celer nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle a krátce podusíme na troše másla. Po vychladnutí ho vmícháme do žloutkového krému, přidáme nakrájené bílky, šunku nakrájenou nadrobno a majonézu. Důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Chvíli necháme uležet v chladnu a můžeme podávat.