Vaječný salát s domácí majonézou recept
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme domácí majonézu, je to o moc lepší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 vařený brambor
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 6 vajec
- 100 g měkkého salámu
- 1 cibule
- mletý černý pepř
- 1 lžíce hořčice
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
Způsob přípravy
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme domácí majonézu, je to o moc lepší. Jako příloha k masovým nebo zeleninovým jídlům, nebo jen s krajíčkem čerstvé bagety je skvělý. Salám nakrájíme na kostičky a smícháme v míse s nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci, osolíme a opepříme.
Přimícháme jogurt a trochu zakysané smetany. Domácí majonézu připravíme rozšleháním zbytku zakysané smetany, hořčice, nadrobno nakrájené cibule a vařeného bramboru. Podle chuti osolíme. Smícháme s vaječnou směsí a před podáváním necháme trochu uležet v chladnu.