Vdolečky se smetanou recept
Léto a vdolečky patří k sobě. Prázdninové jídlo, vzpomínáte?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 polévková lžíce cukr – krupice
- oblíbená marmeláda - např. z rybízu (červeného a černého, jahodová apod.)
- 2 ks vajíčka
- 1 kávová lžička kypřicí prášek do pečiva
- oblíbené ovoce - např.borůvky, jahody
- ¼ kg tvaroh – tučný
- řepkový olej
- cukr – moučkový na pocukrování
- 0,3 kg mouka – polohrubá
- smetana - zakysaná
Způsob přípravy
Rozbalíme si tvaroh a vhodíme ho do mísy. Rozbijeme k němu vajíčka. Promícháme. Přisypeme polohrubou mouku. Přidáme kypřicí prášek do pečiva. Opět promícháme.
Do hrnce nalijeme hodně oleje. Na talíř si rozložíme ubrousek.
Na silikonovém vále si rozválíme hotové těsto. Pomocí hrnečku vykrajujeme kola. Nandáme je do hrnce a osmažíme.
Vdolečky položíme na talíř a zbavíme přebytečného tuku. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany a marmelády. Pocukrujeme. Kolem poklademe oblíbené ovoce.
Zdroj fotografie: Facebook.com