recepty

Vdolky z kynutého těsta


Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, třeba meruňkovou, jahodovou, prostě tu naši nejoblíbenější. Zdroj fotografie: Facebook.com..
(celý recept)

Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, třeba meruňkovou, jahodovou, prostě tu naši nejoblíbenější. Zdroj fotografie: ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 30 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce másla na potření
  • sůl
  • povidla
  • olej na vymazání plechu

Způsob přípravy

Troubu na pečení předehřejeme na 180 stupňů.

1 lžíci cukru, 1 lžíci mouky a droždí rozmícháme v hrnku s trochou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout kvásek.

Mezitím nasypeme do mísy hladkou mouku, přidáme zbylé mléko, cukr, špetku soli, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Uhněteme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme těsto kynout na teplém místě asi hodinu.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a z kousků těsta vypracujeme malé bochánky. Naskládáme je na vymazaný plech, rukou je trochu zploštíme a necháme kynout na plechu ještě asi 10 minut.

Nyní každý vdolek potřeme rozehřátým máslem a v předehřáté troubě všechny upečeme dozlatova. Doba pečení je asi 20 až 35 minut podle velikosti vdolečků.

Hotové vdolky potřeme povidly nebo marmeládou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vdolky z kynutého těsta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vdolky kynutého těsta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vdolky z kynutého těsta

Naši partneři