Recept Vdolky z kynutého těsta

Detail receptu na jídlo Vdolky z kynutého těsta. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Vdolky z kynutého těsta

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, třeba meruňkovou, jahodovou, prostě tu naši nejoblíbenější.

Zdroj fotografie: Facebook.com

Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, třeba meruňkovou, jahodovou, prostě tu naši nejoblíbenější. Zdroj fotografie: ...

Troubu na pečení předehřejeme na 180 stupňů.

1 lžíci cukru, 1 lžíci mouky a droždí rozmícháme v hrnku s trochou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout kvásek.

Mezitím nasypeme do mísy hladkou mouku, přidáme zbylé mléko, cukr, špetku soli, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Uhněteme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme těsto kynout na teplém místě asi hodinu.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a z kousků těsta vypracujeme malé bochánky. Naskládáme je na vymazaný plech, rukou je trochu zploštíme a necháme kynout na plechu ještě asi 10 minut.

Nyní každý vdolek potřeme rozehřátým máslem a v předehřáté troubě všechny upečeme dozlatova. Doba pečení je asi 20 až 35 minut podle velikosti vdolečků.

Hotové vdolky potřeme povidly nebo marmeládou.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 120 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Vdolky z kynutého těsta


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Vdolky z kynutého těsta

Ingredience receptu Vdolky z kynutého těsta

500 g hladké mouky
50 g másla
30 g droždí
250 ml mléka
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce másla na potření
sůl
povidla
olej na vymazání plechu

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Vdolky z kynutého těsta

Podobné recepty jako Vdolky z kynutého těsta


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů