Veganské Toffifee recept
Cukroví, které budete chtít jíst i mimo Vánoce a nebudete muset mít výčitky. Toffifee je totiž bez cukru a mléka a vajec, takže si ho mohou dát také diabetici.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velká lžíce pevného kokosového krému (kokosnuss-creme)
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce kešu másla
- Trochu vanilky
- Kvalitní hořká čokoláda
- Pražené lískové ořechy
- Ořechy a sušené ovoce na zdobení
- Silikonové formičky
Způsob přípravy
V kastrolu si lehce na mírném ohni povaříme kokosový krém s kokosovým olejem a rýžovým olejem.
Hrnec odstavíme z ohně a vmícháme kešu máslo a vanilku. Směs mícháme dokud nebude hladká.
Směs nalijeme do silikonových formiček a do středu dáme lískový oříšek. Nakonec ji necháme ztuhnout v lednici.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a nalijeme na ztuhlou směs.
Nakonec dáme do lednice ztuhnout, kde toffifee také skladujeme. Můžete ozdobit sušeným ovocem nebo oříšky.