Vegetariánská frittata recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Vegetariánská frittata je taková omeleta po italsku. Je v ní hodně vajec a také spousta zeleniny a koření.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 cukety
  • 1/2 hrnku nakrájené brokolice
  • 1 malá cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 hrnku sušených rajčat
  • 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce mandlového mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6 vajec
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • 1/4 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • zelená petrželová nať na zdobení


Způsob přípravy

Vegetariánská frittata je taková omeleta po italsku. Je v ní hodně vajec a také spousta zeleniny a koření. Jako lehčí večeře nebo naopak větší snídaně bude skvělá. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Pekáč vymažeme olejem, přidáme do něj utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli a na plotně krátce (asi 4 minuty) osmažíme. Nyní přidáme pokrájená sušená rajčata, brokolici, nastrouhanou cuketu a nakrájené papriky a smažíme další 2 minuty.

pak pekáč odstavíme z plotny. Ve velké misce rozšleháme do pěny pepř, špetku soli, mletou papriku, oregano, parmezán, mléko a vejce. Nyní vaječnou směs nalijeme rovnoměrně na dušenou zeleninu na pekáči. Na plotně asi 5 minut ohřejeme, až se vejce na dně srazí. Pak pekáč vložíme do trouby a pečeme 10 až 15 minut, až okraje frittaty začnou hnědnout a vnitřek je tuhý. Ozdobíme snítky zelené petrželky a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vegetariánská frittata recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vegetariánská frittata.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vegetariánská frittata .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vegetariánská frittata

Kde najít informace



×