Vegetariánské špízy recept
Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům, nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm, zvlášť v grilovací sezóně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g hub
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 10 Cherry rajčat
- 1 červená cibule
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- špetka sušené bazalky
- 3 rozetřené stroužky česneku
- mletý černý pepř
- špetka oregana
- sůl
Způsob přípravy
Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům, nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm, zvlášť v grilovací sezóně. Pokud nám chybí některá zelenina, obejdeme se klidně bez ní, nebo ji nahradíme jinou. V misce rozšleháme citronovou šťávu, oregáno, bazalku, utřený česnek a olivový olej. Osolíme a opepříme podle chuti. Troubu předehřejeme na vysokou teplotu.
Papriky, cukety, houby a cibuli nakrájíme na kousky. Cherry rajčátka použijeme celá. Na jehly nebo špejle navlékneme střídavě zeleninu a houby a naskládáme je na pečící plech. Ušlehanou směsí s olivovým olejem špízy důkladně potřeme a necháme asi 20 minut uležet. Pak plech vložíme do předehřáté trouby a špízy opékáme asi 8 až 12 minut po každé straně.