Vejce s křenovou omáčkou recept
Vejce s křenovou omáčkou s čerstvým pečivem připravte třeba rodině k večeři. Také to může být skvělý předkrm ke slavnostnímu obědu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 200 g tučného taveného sýra
- 50 ml mléka
- mořská sůl
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a každé podélně rozkrojíme.
V kastrůlku rozmícháme sýr s mlékem, přidáme špetku soli a krátce povaříme (2 až 3 minuty). Do hotové omáčky přidáme na jemno nastrouhaný křen. Množství si zvolíme podle chuti.
Každou půlku vejce polijeme křenovou omáčkou a můžeme podávat. Nabídneme k tomu čerstvý chléb nebo jiné pečivo.