recepty

Velikonoční beránek


Velikonoce se nezastavitelnou rychlostí blíží. Neodmyslitelně k nim patří i Velikonoční beránek. Zde najdete recept, jak ho jednoduše a chutně upéct!..
(celý recept)

Velikonoce se nezastavitelnou rychlostí blíží. Neodmyslitelně k nim patří i Velikonoční beránek. Zde najdete recept, jak ho jednoduše a chutně upéct!...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření50 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 250 g cukru krupice
  • 320 g polohrubé mouky pšeničné
  • 5 bílků
  • 5 žloutků
  • 2 vejce
  • citronová šťáva + kůra
  • tuk na vymazání formy
  • moučkový cukr na ozdobu

Způsob přípravy

Smíchejte 2 celá vejce a žloutky s cukrem. Šlehejte až do husté nažloutlé pěny, poté přidejte i šťávu a kůru z citrónu. V druhé míse vyšleháme tuhý bílý sníh z bílku, který poté opatrně přimícháme do pěny z vajec a žloutků. Naposled přidáme i mouku a důkladně promícháme.

Formu na beránka si vymažeme máslem a vysypeme trochou mouky. Do takto připravené formy nalijeme těsto a formu uzavřeme jejím druhým dílem.

V předem předehřáté troubě pečeme na 190°C po dobu 35 minut. Můžeme do těsta zkusit zapíchnout špejli, zdali se těsto nelepí.

Beránka necháme dvě hodiny vychladnout, poté opatrně vyklopíme. Poprášíme moučkovým cukrem a můžeme ještě přelít polevou či jinak dozdobit. Dobrou chuť!


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Velikonoce

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Velikonoční beránek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční beránek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční beránek

Naši partneři