Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje další přílohy. (celý recept)
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje další přílohy.
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem ve kte...
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje další přílohy.
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce s muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Když se mléko do rohlíků vsákne, lehce je vymačkáme a zbylé mléko slijeme. Vařené uzené maso nakrájíme na malé kostky a přidáme je do rohlíků.
Zároveň do směsi přimícháme zelenou petrželku, kopřivy, pažitku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme, ochutnáme a podle potřeby můžeme dosolit.
Nádivku rozetřeme do máslem vymazaného pekáče a v troubě předehřáté na 200 stupňů ji upečeme dozlatova. Můžeme ji jíst teplou, ale výborná je i za studena.