recepty

Velikonoční nádivka


Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje další přílohy...
(celý recept)

Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje další přílohy. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem ve kte...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 2 lžíce másla
  • 9 rohlíků
  • 6 vajec
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lžíce drobně nakrájené zelené petrželky
  • 1 lžíce nakrájené pažitky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 2 dcl mléka
  • hrst nasekaných mladých kopřiv

Způsob přípravy

Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje další přílohy. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce s muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Když se mléko do rohlíků vsákne, lehce je vymačkáme a zbylé mléko slijeme. Vařené uzené maso nakrájíme na malé kostky a přidáme je do rohlíků. Zároveň do směsi přimícháme zelenou petrželku, kopřivy, pažitku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme, ochutnáme a podle potřeby můžeme dosolit. Nádivku rozetřeme do máslem vymazaného pekáče a v troubě předehřáté na 200 stupňů ji upečeme dozlatova. Můžeme ji jíst teplou, ale výborná je i za studena.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Velikonoce

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Velikonoční nádivka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční nádivka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční nádivka

Naši partneři