Recept Velikonoční nádivka

Detail receptu na jídlo Velikonoční nádivka. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Velikonoční nádivka

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hosty.

Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hosty....

Rohlíky či jiné pečivo nejdříve nakrájíme na větší kostičky. Necháme je nasáknout v mléce, jehož nenasáklé zbytky necháme stranou. Namočené kostičky pečiva promícháme s rozšlehanými žloutky a bílky. Dále přimícháme maso, máslo, petržel s pažitkou a směs koření, které dodá nádivce tu správnou chuť.

Formu vymažeme máslem a poté naplníme těstem na nádivku. Pečeme po dobu 50 minut v předem předehřáté troubě na 180°C.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 80 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Velikonoční nádivka


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Velikonoční nádivka

Ingredience receptu Velikonoční nádivka

450 g vařeného, či nejlépe uzeného masa
220 ml mléka
8 ks starších rohlíků, či jiného pečiva
6 žloutků a 6 bílků
35 g rozehřátého másla, kousek na vymazání formy
špetka muškátového oříšku, kmín, sůl a pepř
nasekaná petržel, pažitka

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Velikonoce
Hledat podobné recepty jako Velikonoční nádivka

Podobné recepty jako Velikonoční nádivka


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů