recepty

Velikonoční nádivka


Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hosty...
(celý recept)

Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hosty....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 450 g vařeného, či nejlépe uzeného masa
  • 220 ml mléka
  • 8 ks starších rohlíků, či jiného pečiva
  • 6 žloutků a 6 bílků
  • 35 g rozehřátého másla, kousek na vymazání formy
  • špetka muškátového oříšku, kmín, sůl a pepř
  • nasekaná petržel, pažitka

Způsob přípravy

Rohlíky či jiné pečivo nejdříve nakrájíme na větší kostičky. Necháme je nasáknout v mléce, jehož nenasáklé zbytky necháme stranou. Namočené kostičky pečiva promícháme s rozšlehanými žloutky a bílky. Dále přimícháme maso, máslo, petržel s pažitkou a směs koření, které dodá nádivce tu správnou chuť.

Formu vymažeme máslem a poté naplníme těstem na nádivku. Pečeme po dobu 50 minut v předem předehřáté troubě na 180°C.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Velikonoce

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Velikonoční nádivka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční nádivka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční nádivka

Naši partneři