Velikonoční nádivka recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí8 porcí

Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hosty.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g vařeného, či nejlépe uzeného masa
  • 220 ml mléka
  • 8 ks starších rohlíků, či jiného pečiva
  • 6 žloutků a 6 bílků
  • 35 g rozehřátého másla, kousek na vymazání formy
  • špetka muškátového oříšku, kmín, sůl a pepř
  • nasekaná petržel, pažitka


Způsob přípravy

Rohlíky či jiné pečivo nejdříve nakrájíme na větší kostičky. Necháme je nasáknout v mléce, jehož nenasáklé zbytky necháme stranou. Namočené kostičky pečiva promícháme s rozšlehanými žloutky a bílky. Dále přimícháme maso, máslo, petržel s pažitkou a směs koření, které dodá nádivce tu správnou chuť.

Formu vymažeme máslem a poté naplníme těstem na nádivku. Pečeme po dobu 50 minut v předem předehřáté troubě na 180°C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční nádivka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Velikonoční nádivka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční nádivka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční nádivka

Kde najít informace



×