Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba čerstvým zeleninovým salátem. (celý recept)
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba čerstvým zeleninovým salátem.
Rozmarýn, hořčici, utřený česnek, javorový sirup...
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba čerstvým zeleninovým salátem.
Rozmarýn, hořčici, utřený česnek, javorový sirup a melasu smícháme ho hladké omáčky.Vepřové maso potřeme olejem, osolíme a opepříme.
Pak maso vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 25 minut.Nyní teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme maso dalších 20 minut.
Po této době potřeme pečeni připravenou granátovou omáčkou ze všech stran.Znovu vložíme pekáč do trouby a pečeme maso dalších 25 minut. Deset minut před dokončením pečení znovu potřeme maso omáčkou.
Upečená vepřová žebírka přendáme na servírovací tác. Vypečený zbytek omáčky z pekáče smícháme se zbylou omáčkou v misce a podáváme k masu.