recepty

Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka


Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba čerstvým zeleninovým salátem...
(celý recept)

Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba čerstvým zeleninovým salátem. Rozmarýn, hořčici, utřený česnek, javorový sirup...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření100 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 2,5 kg vepřových žebírek
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžičky sušené hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku melasy z granátového jablka
  • 1 1/2 lžíce javorového sirupu

Způsob přípravy

Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba čerstvým zeleninovým salátem. Rozmarýn, hořčici, utřený česnek, javorový sirup a melasu smícháme ho hladké omáčky.Vepřové maso potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pak maso vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 25 minut.Nyní teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme maso dalších 20 minut. Po této době potřeme pečeni připravenou granátovou omáčkou ze všech stran.Znovu vložíme pekáč do trouby a pečeme maso dalších 25 minut. Deset minut před dokončením pečení znovu potřeme maso omáčkou. Upečená vepřová žebírka přendáme na servírovací tác. Vypečený zbytek omáčky z pekáče smícháme se zbylou omáčkou v misce a podáváme k masu.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová žebra glazurou granátového jablka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka

Naši partneři