recepty

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou


Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými brambory, nebo přidat dušenou zeleninu...
(celý recept)

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými brambory, nebo přidat dušenou zeleninu. Třeba vařený chřest jídlo skvěle doplní. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 1,50 kg vepřové panenky
  • 1 špetka sušené bazalky
  • steakové koření
  • 1 lžička bazalkového pesta
  • 1 rajče
  • 1 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř 4 barev
  • sůl

Způsob přípravy

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými brambory, nebo přidat dušenou zeleninu. Třeba vařený chřest jídlo skvěle doplní. Maso nakrájíme na plátky a jen zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením. Na pánvi jednotlivé plátky opečeme po obou stranách na olivovém oleji a pak odstraníme z pánve. Do zbylého oleje přilijeme smetanu, přidáme bazalkové pesto, podle chuti dosolíme a chvíli povaříme. Na pokrájená rajčata posypaná sušenou bazalkou poklademe porce vepřové panenky a zalijeme smetanovou omáčkou. Jako přílohu můžeme podat kromě brambor i rýži nebo těstoviny.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka smetanovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka se smetanovou omáčkou

Naši partneři