Vepřová panenka se smetanovou omáčkou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými brambory, nebo přidat dušenou zeleninu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 1,50 kg vepřové panenky
  • 1 špetka sušené bazalky
  • steakové koření
  • 1 lžička bazalkového pesta
  • 1 rajče
  • 1 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř 4 barev
  • sůl


Způsob přípravy

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými brambory, nebo přidat dušenou zeleninu. Třeba vařený chřest jídlo skvěle doplní. Maso nakrájíme na plátky a jen zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením. Na pánvi jednotlivé plátky opečeme po obou stranách na olivovém oleji a pak odstraníme z pánve.

Do zbylého oleje přilijeme smetanu, přidáme bazalkové pesto, podle chuti dosolíme a chvíli povaříme. Na pokrájená rajčata posypaná sušenou bazalkou poklademe porce vepřové panenky a zalijeme smetanovou omáčkou. Jako přílohu můžeme podat kromě brambor i rýži nebo těstoviny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka se smetanovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka smetanovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka se smetanovou omáčkou

Kde najít informace



×