Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše. (celý recept)
Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Vepřovou plec stočíme pevně d...
Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Vepřovou plec stočíme pevně do podlouhlé šišky a pevně svážeme potravinovým provázkem.
Pepř, 1 1/2 lžičky soli, tymián, rozmarýn, hořčici a utřený česnek je třeba smíchat dohromady v malé misce. Touto směsí potřeme celou šišku vepřového masa a položíme ji do vymazaného pekáče.
Maso trochu podlijeme a pečeme přikryté 30 minut. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, podle potřeby trochu podlijeme.
Hnědý cukr a roztavené máslo je třeba smíchat a touto směsí potřeme vrchní část pečeně. 3 minuty pak maso pečeme zprudka, aby cukr zkaramelizoval.
Před rozkrájením na jednotlivé porce necháme pečeni 10 minut odpočinout. Podávat můžeme maso také s jemnou bramborovou kaší politou vypečenou omáčkou.