Sdílet:

Vepřová pečeně recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg vykostěné vepřové plece
  • 3 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžička nasekaného tymiánu
  • 2 lžíce hořčice


Způsob přípravy

Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Vepřovou plec stočíme pevně do podlouhlé šišky a pevně svážeme potravinovým provázkem. Pepř, 1 1/2 lžičky soli, tymián, rozmarýn, hořčici a utřený česnek je třeba smíchat dohromady v malé misce. Touto směsí potřeme celou šišku vepřového masa a položíme ji do vymazaného pekáče.

Maso trochu podlijeme a pečeme přikryté 30 minut. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, podle potřeby trochu podlijeme. Hnědý cukr a roztavené máslo je třeba smíchat a touto směsí potřeme vrchní část pečeně. 3 minuty pak maso pečeme zprudka, aby cukr zkaramelizoval. Před rozkrájením na jednotlivé porce necháme pečeni 10 minut odpočinout. Podávat můžeme maso také s jemnou bramborovou kaší politou vypečenou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová pečeně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová pečeně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová pečeně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová pečeně

Kde najít informace



×