Recept Vepřová pečeně

Detail receptu na jídlo Vepřová pečeně. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Vepřová pečeně

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše.

Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Vepřovou plec stočíme pevně do podlouhlé šišky a pevně svážeme potravinovým provázkem.

Pepř, 1 1/2 lžičky soli, tymián, rozmarýn, hořčici a utřený česnek je třeba smíchat dohromady v malé misce. Touto směsí potřeme celou šišku vepřového masa a položíme ji do vymazaného pekáče.

Maso trochu podlijeme a pečeme přikryté 30 minut. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, podle potřeby trochu podlijeme.

Hnědý cukr a roztavené máslo je třeba smíchat a touto směsí potřeme vrchní část pečeně. 3 minuty pak maso pečeme zprudka, aby cukr zkaramelizoval.

Před rozkrájením na jednotlivé porce necháme pečeni 10 minut odpočinout. Podávat můžeme maso také s jemnou bramborovou kaší politou vypečenou omáčkou.

Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Vepřovou plec stočíme pevně d...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Vepřová pečeně


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Vepřová  pečeně

Ingredience receptu Vepřová pečeně

1 kg vykostěné vepřové plece
3 lžíce másla
3 stroužky česneku
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce nasekaného rozmarýnu
mletý černý pepř
sůl
1 lžička nasekaného tymiánu
2 lžíce hořčice

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Vepřové
Hledat podobné recepty jako Vepřová pečeně

Podobné recepty jako Vepřová pečeně


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů