Vepřové kotlety na pivě chutnají skvěle s bramborovou kaší. Ale také třeba s opečenými brambory a dušeným čerstvým špenátem. (celý recept)
Vepřové kotlety na pivě chutnají skvěle s bramborovou kaší. Ale také třeba s opečenými brambory a dušeným čerstvým špenátem.
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi zahřejeme ...
Vepřové kotlety na pivě chutnají skvěle s bramborovou kaší. Ale také třeba s opečenými brambory a dušeným čerstvým špenátem.
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a kotlety na něm ze všech stran krátce osmahneme dohněda.
Nyní je přendáme na zvláštní talíř, slijeme přebytečný olej z pánve až na množství přibližně 1 lžíce a přidáme k němu oloupané a nakrájené hrušky.Osmahneme je lehce dohněda a pak je přendáme na talíř s kotletami.
Do pánve nasypeme šalvěj a nalijeme pivo. Krátce povaříme a ode dna promícháme s výpekem z kotlet a hrušek. Přidáme hrušky a kotlety a při mírném plameni částečně zakryté poklicí dusíme kotlety asi 7 minut do měkka.
Nyní kotlety a hrušky z pánve znovu vyndáme a zbylou omáčku v pánvi povaříme, až se zredukuje na polovinu.
Hotovou omáčku můžeme servírovat s kotletami a přílohou podle vlastního uvážení.