Vepřové kotlety s brambory a hráškem jsou klasickým a velmi oblíbeným jídlem. Hrášek použijeme mražený, ale máme-li čerstvý, je to skvělé. (celý recept)
Vepřové kotlety s brambory a hráškem jsou klasickým a velmi oblíbeným jídlem. Hrášek použijeme mražený, ale máme-li čerstvý, je to skvělé.
Trouba by měla být předehřátá na 220 stupňů.
Brambory na...
Vepřové kotlety s brambory a hráškem jsou klasickým a velmi oblíbeným jídlem. Hrášek použijeme mražený, ale máme-li čerstvý, je to skvělé.
Trouba by měla být předehřátá na 220 stupňů.
Brambory nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na kroužky a oboje naskládáme do olejem vymazaného pekáče.Pokapeme je jednou lžící oleje, opepříme a osolíme.V předehřáté troubě vše pečeme 25 minut.
Mezitím 1/2 lžičky soli a pepře smícháme s polohrubou moukou v mělké misce. Všechny kotlety v této směsi obalíme. Ve vyšší pánvi zahřejeme 2 lžičky olivového oleje a kotlety na něm smažíme 4 minuty po každé straně.
Osmažené maso pak přendáme na talíř. Do pánve přidáme 2 lžíce másla a jednu lžíci mouky a rozmícháme. Přidáme víno a vaříme 2 minuty, až se víno částečně vyvaří.
Důkladně vše v pánvi promícháme ode dna a přilijeme do ní kuřecí vývar. Za občasného míchání povaříme asi 4 minuty, až omáčka zhoustne.
Hrášek uvaříme do měkka podle návodu na obalu a v misce ho promícháme s jednou lžící másla, špetkou pepře a soli.
Vepřové kotlety servírujeme s pečenými brambory s cibulí, hráškem, omáčkou a nasekanou zelenou petrželkou.