recepty

Vepřová játra


Vepřová játra jsou výborná jako rychlá minutka, třeba k opečeným bramborám. Tento recept ale počítá s pikantní omáčkou, takže játra můžeme servírovat spíše s dušenou či vařenou rýží...
(celý recept)

Vepřová játra jsou výborná jako rychlá minutka, třeba k opečeným bramborám. Tento recept ale počítá s pikantní omáčkou, takže játra můžeme servírovat spíše s dušenou či vařenou rýží....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 350 g vepřových jater
  • 1 stroužek česneku
  • 3 střední cibule
  • 30 g rajčatového protlaku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • špetka chilli koření
  • špetka kari
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • hladká mouka
  • vuda

Způsob přípravy

Játra důkladně očistíme a osušíme. Nakrájíme je na menší plátky, každý plátek lehce naklepeme a obalíme v hladké mouce.

Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm obalená játra společně se stroužkem česneku. Když jsou plátky jater opečené z obou stran, přidáme do pánve k masu nadrobno nakrájenou cibuli a odstraníme z ní česnek.

Cibuli krátce orestujeme a pak vše na pánvi zalijeme rajčatovým protlakem, který jsme rozmíchali v trošce studené vody. Opatrně maso s omáčkou promícháme a okořeníme chilli, kari, pepřem a sojovou omáčkou. Přivedeme omáčku k varu, pak snížíme teplotu a zvolna vše dusíme 35 až 45 minut.

Hotovová vepřová játra podáváme s rýží.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová játra.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová játra .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová játra

Naši partneři