Vepřová játra recept
Vepřová játra můžeme podávat s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Čerstvý zeleninový salát k tomu bude vynikající.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 plátků vepřových jater
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžička hladké mouky
- olivový olej mořská sůl
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Plátky jater opepříme a poprášíme z obou stran hladkou moukou. Přidáme je do pánve k cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 8 minut.
Když jsou játra hotová, přidáme k vypečené šťávě máslo , promícháme, osolíme podle chuti a necháme přikryté 5 minut stát.
Po této době můžeme minutku podávat s vhodně zvolenou přílohou.