Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Upravit ji lze pečením, dušením a výborná je i smažená v podobě řízků. Tento recept, v němž se maso předem nakládá do piva, byl oblíbený už u našich babiček a kombinuje metody smažení a dušení. (celý recept)
Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Upravit ji lze pečením, dušením a výborná je i smažená v podobě řízků. Tento rece...
150 ml světlého piva (lepší je vybrat nižší stupeň)
oregáno
rozmarýn
bazalka
asi 1 - 2 cm široký kousek zázvoru
sádlo
Způsob přípravy
Připravíme si misku, do které vložíme maso nakrájené na kostky. Osolíme ho a přidáme bylinky. Pokud máte čerstvé, bude chuť o něco výraznější.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek očistíme a prolisujeme. Obě ingredience přidáme do misky k masu, vše zalijeme pivem, promícháme, misku zakryjeme potravinovou fólií a necháme odležet 2 - 3 hodiny v lednici. Asi 30 minut před další úpravou maso z lednice vyndáme, aby nebylo příliš studené.
Na pánvi rozpustíme přibližně 3 lžíce sádla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a to dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Šťávy by se mělo vytvořit dostatek, a proto není nutné ji zahušťovat.