Vepřová krkovice recept
Vepřová krkovice pečená s medovou krustou je šťavnatá a voní bylinkami. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové krkovice
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce oregana
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 červená cibule
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
- pivo
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Ze dvou lžic oleje, hořčice, oregana a medu umícháme marinádu. Pekáč vymažeme olejem a na dno rozložíme cibuli nakrájenou na kroužky .
Maso osolíme, potřeme důkladně marinádou a opepříme ze všech stran. Položíme ho na cibuli do pekáče a lehce podlijeme pivem. Pekáč přikryjeme víkem a vložíme do předehřáté trouby.
Maso pečeme přikryté za občasného podlévání pivem a polévání výpekem asi 50 minut. V polovině této doby maso v pekáči obrátíme. Pak víko odstraníme a maso dopečeme už odkryté. Kromě bramborové kaše můžeme takto vepřovou krkovici podávat třeba i s hranolky nebo brambory pečenými v troubě.