Vepřová krkovice pečená na zelenině recept
Vepřová krkovice pečená na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u pečené krkovice obvyklé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vepřové krkovice
- 600 g mražené zeleninové směsi
- sůl
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce vepřového sádla
- voda
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Krkovici důkladně očistíme a položíme ji na sádlem vymazaný pekáč. Maso osolíme a potřeme rajčatovým protlakem.
Okolo masa navrstvíme zeleninovou směs. Pekáč pak přiklopíme víkem a v předehřáté troubě maso zvolna pečeme 1,5 až 2 hodiny.
Během pečení maso kontrolujeme a podléváme vodou. Po upečení krkovici nakrájíme na plátky a můžeme podávat s upečenou zeleninou a vařenými brambory.