Vepřová krkovice s rýží recept
Vepřová krkovice s rýží je šťavnaté jemné maso v dobré omáčce. Kromě vařené rýže mohou být přílohou také vařené brambory nebo houskové knedlíky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- špetka sladké mleté papriky
- olivový olej
- rýže parboiled
Způsob přípravy
Plátky masa naklepeme,okořeníme pepřem, paprikou a solí a obalíme v hladké mouce. V kastrole na horkém oleji je pak zprudka osmahneme z obou stran.
Maso odložíme na talíř a v oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a na plátky nakrájená rajčata. Krátce vše osmažíme, přidáme plátky masa a mírně podlijeme.
Pod pokličkou pak maso se zeleninou dusíme zvolna doměkka a během toho maso podle potřeby podléváme. Je-li třeba, těsně koncem vaření zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme dalších 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme kořením.
Rýži uvaříme ve vodě podle návodu na obalu, aby byla krásně sypká.