Vepřová krkovice s rýží recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřová krkovice s rýží je šťavnaté jemné maso v dobré omáčce. Kromě vařené rýže mohou být přílohou také vařené brambory nebo houskové knedlíky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka sladké mleté papriky
  • olivový olej
  • rýže parboiled


Způsob přípravy

Plátky masa naklepeme,okořeníme pepřem, paprikou a solí a obalíme v hladké mouce. V kastrole na horkém oleji je pak zprudka osmahneme z obou stran.

Maso odložíme na talíř a v oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a na plátky nakrájená rajčata. Krátce vše osmažíme, přidáme plátky masa a mírně podlijeme.

Pod pokličkou pak maso se zeleninou dusíme zvolna doměkka a během toho maso podle potřeby podléváme. Je-li třeba, těsně koncem vaření zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme dalších 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme kořením.

Rýži uvaříme ve vodě podle návodu na obalu, aby byla krásně sypká.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová krkovice s rýží recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová krkovice s rýží.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová krkovice rýží .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová krkovice s rýží

Kde najít informace



×