Očištěné maso prošpikujeme polovinou nakrájené slaniny. V pekáči rozpustíme zbylou slaninu a osmažíme na ni nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu.
Přidáme pepř, nové koření, tymián, špetku soli a navrch položíme prošpikované maso. Vše podlijeme vývarem, přikryjeme víkem a zvolna dusíme až maso změkne. Občas můžeme podlít vývarem.
Měkké maso pak ještě krátce opečeme v odkrytém pekáči. Pak ho vyndáme a nakrájíme na plátky.
Zbylou omáčku v pekáči zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně, podle potřeby přidáme vývar, krátce povaříme, vyndáme kuličky koření a rozšleháme tyčovým mixérem. Podle chuti pak omáčku případně ještě osolíme.
Do hotové a dochucené omáčky vrátíme plátky vepřového masa a můžeme podávat s vybranou přílohou.