Vepřová kýta v zeleninové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové kýty
  • 200 g slaniny
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • 50 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • zeleninový vývar


Způsob přípravy

Očištěné maso prošpikujeme polovinou nakrájené slaniny. V pekáči rozpustíme zbylou slaninu a osmažíme na ni nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu.

Přidáme pepř, nové koření, tymián, špetku soli a navrch položíme prošpikované maso. Vše podlijeme vývarem, přikryjeme víkem a zvolna dusíme až maso změkne. Občas můžeme podlít vývarem.

Měkké maso pak ještě krátce opečeme v odkrytém pekáči. Pak ho vyndáme a nakrájíme na plátky.

Zbylou omáčku v pekáči zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně, podle potřeby přidáme vývar, krátce povaříme, vyndáme kuličky koření a rozšleháme tyčovým mixérem. Podle chuti pak omáčku případně ještě osolíme.

Do hotové a dochucené omáčky vrátíme plátky vepřového masa a můžeme podávat s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová kýta v zeleninové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová kýta zeleninové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová kýta v zeleninové omáčce

Kde najít informace



×