Nabídka
Přidej
recepty

Vepřová líčka


Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušenou zeleninou.
(celý recept)

Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušenou zeleninou....

Ingredience receptu

  • 700 g vepřových líček
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/4 středního celeru
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml těžšího červeného vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • rozmarýn
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Vepřová líčka očistíme a naložíme na 24 hodin do červeného vína. Druhý den je v hrnci na oleji opečeme ze všech stran dohněda. Pak maso odložíme na talíř, do oleje nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, a za stálého míchání zeleninu restujeme dozlatova.

Nyní do hrnce přidáme opečené maso, bobkový list, celý pepř, nové koření a snítku tymiánu a vše zalijeme vínem ve kterém jsme maso marinovali. Dolijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka přibližně hodinu. Hotové maso vyndáme z hrnce a omáčku se zeleninou přecedíme. Je-li řídká, zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě krátce provaříme. Nakonec podle chuti omáčku osolíme a opepříme.

Podáváme s vybranou přílohou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová líčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová líčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová líčka

Naši partneři