Vepřová panenka na žampionech recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Vepřovou omáčku na žampionech můžeme podávat s rýží nebo domácím knedlíkem.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • vepřová panenka
  • žampiony
  • sůl
  • 3 ks kuchyňská cibule
  • voda
  • černý pepř – mletý
  • šlehačka
  • sušená petrželka
  • sušený libeček
  • provensálské koření
  • červená uzená paprika
  • řepkový olej


Způsob přípravy

Žampiony si očistíme a oloupeme hlavičky. Vepřovou panenku si pokrájíme na kolečka.

Na řepkovém oleji si osmahneme kousky cibule. Přisypeme na plátky nakrájené žampiony. Vložíme plátky panenky. Opečeme.

Vše osolíme a okořeníme. Promícháme. Přilijeme trochu vody a vaříme. Na závěr zalijeme šlehačkou a rozmícháme.

Kdo chce, může omáčku zahustit např. krupičkou a chvíli povařit. Ale není to nutnost. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka na žampionech recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka žampionech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka na žampionech

Kde najít informace



×