recepty

Vepřová panenka na žampionech


Vepřovou omáčku na žampionech můžeme podávat s rýží nebo domácím knedlíkem. ..
(celý recept)

Vepřovou omáčku na žampionech můžeme podávat s rýží nebo domácím knedlíkem. ...

Ingredience receptu

  • vepřová panenka
  • žampiony
  • sůl
  • 3 ks kuchyňská cibule
  • voda
  • černý pepř – mletý
  • šlehačka
  • sušená petrželka
  • sušený libeček
  • provensálské koření
  • červená uzená paprika
  • řepkový olej

Způsob přípravy

Žampiony si očistíme a oloupeme hlavičky. Vepřovou panenku si pokrájíme na kolečka.

Na řepkovém oleji si osmahneme kousky cibule. Přisypeme na plátky nakrájené žampiony. Vložíme plátky panenky. Opečeme.

Vše osolíme a okořeníme. Promícháme. Přilijeme trochu vody a vaříme. Na závěr zalijeme šlehačkou a rozmícháme.

Kdo chce, může omáčku zahustit např. krupičkou a chvíli povařit. Ale není to nutnost. Dobrou chuť.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka žampionech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka na žampionech

Naši partneři