Vepřová panenka podle Pohlreicha recept
Vepřová panenka pečená v alobalu je šťavnatá a její maso je velmi jemné a delikátní. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši. Ale klidně maso podávejte třeba se saláty, s opečenými bramborami nebo s dušenými luštěninami. Je to jen na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- olivový olej
- mletý černý pepř
- alobal
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a na pánvi ji na oleji zprudka orestujeme ze všech stran.
Na alobal doprostřed rozprostřeme na kroužky nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Na to položíme panenku a přikryjeme ji plátky slaniny.
Alobal zabalíme a v předehřáté troubě pečeme panenku 25 až 35 minut. Po upečení hned podáváme.