Vepřová panenka s žampionovou omáčkou recept
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude chutnat s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a jednoduché jídlo s báječnou chutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 1 cibule
- 150 g žampionů
- 200 ml smetany
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
- sekaná zelená petržel
Způsob přípravy
Z panenky odstraníme blány a nakrájíme ji na plátky silné asi 1 cm. Lehce je naklepeme a na rozpáleném olivovém oleji je opečeme z obou stran do měkka. Pak plátky přendáme na talíř a přikryjeme, aby zůstaly v teple.
Na zbylém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme je za stálého míchání asi 5 minut.
Když jsou žampiony měkké, zalijeme je smetanou, přidáme špetku pepře a podle chuti osolíme. Omáčku povaříme asi 3 minuty, pak do ní vrátíme masové plátky a lžíci drobně nasekané zelené petrželky.
Už nevaříme, jen maso v omáčce prohřejeme a můžeme podávat s vybranou přílohou.