recepty

Vepřová pečeně na jablkách


Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo bramborovými knedlíky...
(celý recept)

Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo bramborovými knedlíky....

Ingredience receptu

  • 1000 g vepřové pečeně
  • 5 jablek
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • voda

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso ze všech stran osolíme a opepříme a na pekáči vymazaném olejem ho v předehřáté troubě zprudka opečeme ze všech stran.

Nyní do pekáče nalijeme víno a snížíme teplotu trouby na 170 stupňů. Pečeme dále odkryté dokud se víno nevydusí. Pak přidáme k masu trochu vody, pekáč přiklopíme víkem a pečeme za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka.

Nakonec k masu do pekáče nasypeme oloupaná a nastrouhaná jablka a již jen krátce podusíme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová pečeně na jablkách.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová pečeně jablkách .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová pečeně na jablkách

Naši partneři