Sdílet:

Vepřová plec recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření3 minPočet porcí4 porce

Vepřová plec pečená současně se zeleninou má skvělou chuť. Recept je jednoduchý a zvládne ho určitě každý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg vepřové plece
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g brambor
  • 1 větší mrkev
  • 1 pórek
  • 1 šalotka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • zeleninový vývar


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Utřený česnek smícháme se špetkou soli, pepře a papriky v malé misce. Touto směsí pak potřeme maso ze všech stran.

Maso položíme do pekáče tučnější stranou dolů. Podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě ho zvolna pečeme asi 1,5 hodiny. Podle potřeby maso podléváme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.

Mezitím očistíme mrkev, brambory, cibuli a pórek a nakrájíme všechno na menší kousky. V polovině pečení nakrájenou zeleninu k masu přidáme a dále vše pečeme, až je zelenina měkká. Měkkou zeleninu vyndáme do mísy a maso dopečeme do měkka.

Maso servírujeme polité vypečenou šťávou a s upečenou zeleninou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová plec recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová plec.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová plec .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová plec

Kde najít informace



×